2016 első lapjára

Immáron harmadik éve, hogy a Meggyógyulhatsz! blogon egy kis lelki-szellemi útravalóval kezdem az évet.

Érdemes lehet átolvasni, hogy tavaly ilyenkor a 2015-ös évre milyen útjelző táblákat tettünk le, és érdemes lehet végiggondolni, hogy mi az, ami megvalósult, mi az, ami nehézséget hozott.

Jó pár éves személyes megfigyelésem az, hogy az óév utolsó 1-2-3 hónapja, az ott tapasztalt nehézségek, felmerülő kérdések, gondolatok körvonalazzák az elkövetkezendő év gondolatiságát, lelkületét, teendőit.

Kérem, most is vegyék figyelembe, hogy nem személyre szabott elemzésről van szó, hanem azokról a minőségekről, melyek 1000 évig, 10 évig és 1 évig lesznek mérvadóak az életünkben. Az elemzési tehnikáról, hogy miért a szóbanforgó minőségek kerülnek kifejtésre nem ejtek szót.

A kétezres évek miatt 1000 esztendőig velünk lévő, a Tarot 2-es lapja által képviselt Főpapnőről és a 10 évig tanító Mágusról, a Tarot 1-es lapjáról most nem ejtenék szót.

Nézzük a 2016-os évet:

1. A Hold (A Tarot 18-as lapja) „Aminek lejárt az ideje az aludjon ki, még ha szívem vérével kell is eloltanom.”


A Hold a második legnagyobb égitest a Földünk körül, de csak visszatükrözi a Nap fényét. Földről tekintve folyamatosan változik a Holdfázisoknak megfelelően. Újhold, növekvő hold, telihold, fogyó hold, holdfogyatkozás. Holdfényben nem minden úgy néz ki, mint ahogy valójában. Holdfény mellett nem minden látható. Holdfény mellett nehezebben tájékozódunk. Hagyomány szerint az érzelmek világához, nőiességhez rendelhető.

A korábban (akár évekkel ezelőtt) elindított folyamatok a végükhöz közelednek. De ezt megelőzően ez az időszak az utolsó nagy kétkedések, elbizonytalanodások szakasza. Már látom a fényt az alagút végén, de az még csak pislákol. Eddig a hitem vezetett és hozott idáig, de most már bizonyosságra van szükségem. Pont úgy tudok előre haladni az életben, pontosan annyira látom az ’utamat’, mint az a vándor, aki mesterséges fényektől mentes területen, pusztán az egyes holdfázisoknál meglévő fénymennyiség segítségével tájékozódik.
Egy másik képpel élve eljutottam végre az ajtóhoz, melyen mindig is be akartam menni, a kezem a kilincsen és elbizonytalanodok. Valóban be akarok menni? Valóban azt szeretném, ami az ajtó mögött vár?
Ebben a félhomályos, zavaros, el-el tűnő út mellett letisztul, rendeződik az, aminek még le kell. Ha most visszafordulok, célomat csak jóval később érhetem el, ha egyáltalán elérem. De mi a célom?

Ennek megfelelően ebben az időszakban az alábbiakra van szükségem:
  • állhatatosság: Akár napi szinten gyakorlatot végezni. Haladni tovább a megkezdett úton. Mennyire vagyok változékony? Szoktam-e hezitálni?
  • a cél szem előtt tartása: Mennyire vagyok eltéríthető? Mivel vagyok csábítható? Milyen félelmeim vannak még? Milyen céljaim vannak? Vannak-e egyáltalán céljaim?
  • érzelem-kontroll és az érzelmek felülbírálása: Milyen érzelmek, érzések tartanak fogságban? Mennyire táplálok egészséges érzelmeket? Mennyire vagyok hisztis? Mennyire jellemző rám a most akarom? Mennyire vagyok hajlamos halogatni?

Látom a tükröződő fény mögött a valódi fényességet?

„Mi lenne, ha a benned lévő hajlamok
afféle barátaid lennének,
akik sokkal többet tudnak nálad?”

„Néha jobb hallgatni azokról, amit tudsz.
Az igazság belül világít, kívül viszont
csak fokozatosan terjed.”


2. A Remete (A Tarot 9-es lapja) „Elmém megvilágosodott, szívem tiszta, lelkem átfogja a Világmindenséget, szellemem Istenhez fordul.”


A megszerzett tudás bölcseletté való szintetizálása, részinformációk egésszé való összeállítása. Tanulás és tanítás, de az a tudás, amit csak megszereztem, de nem használom, csak teherré válik.
Vonulj vissza rendszeresen és gondold át a mögötted lévő időszak eseményeit, terveit, vágyait, megvalósulásait - elmélkedjek, meditáljak olyan rendszeresen, amilyen rendszeresen csak lehet.
Kit, mit tartok követendőnek?
Tudok-e a megszerzett tudásomra támaszkodni?
Amit bevállaltam végig kell csinálnom.

„Tanulni annyi, mint felismerni, amit régóta tudsz.
Cselekedni: bizonyosságot tenni arról, hogy tudod.
Tanítani: emlékeztetni másokat, hogy ők is ugyanolyan jól tudják.
Valamennyien tanulók, cselekvők és tanítók vagyunk.”


3. A Torony (A Tarot 16-os lapja) „Meghalok és feltámadok, mint a Főnixmadár.”

Amit eddig építettem, amiből eddig építkeztem, az most megmérettetésre kerül. Ha nagyon eltértem a Rendtől, az Egyensúlytól, akkor egy fájdalmas helyreigazítás jön és esélyt kapok arra, hogy az újabb ’építményem’ stabilabb alapokkal, stabilabb kövekből épüljön. A stabil toronyhoz idő kell. Mennyire jellemző rám a ’most akarom’ hozzáállás?
Emelkedjünk túl a jelenlegi nézőpontjainkon és onnan vizsgálódjunk. A siker elbizakodottá tesz? A sikertelenség lesújt? Találjak egyensúlyt ebben is.
Tevékenységem mennyire kártyavár jellegű? Sikertelenségeim mögött mennyire látom meg Felsőbb Rendező Elvet? Saját lelki, szellemi, anyagi váramat miből építettem fel? Milyen tév-építményeim vannak?

„Nincsenek hibák.
Bármilyen eseménybe keveredsz is,
nem számít mennyire kellemes vagy kellemetlen,
mert szükséges ahhoz,
hogy megtanuld, amit tudnod kell.

Bármilyen lépést tegyél is, az szükséges,
Hogy a kiválasztott helyre érj.”


4. A Diadalszekér (A Tarot 7-es lapja) „Bennem a lélek legyőzi a testet.”

A belső, az elme egyensúlyának megtartásával haladhatok csak kellő ütemben előre. Ennek elősegítésére lehet egyensúlyt igénylő, szabályzó gyakorlatokat végezni napi, heti rendszerességgel. Hogyan élem meg vereségeimet, győzelmeimet? Meddig látom magam előtt az utat? Tudom-e hova tartok? Hogyan élem meg azok győzelmét és sikerét, akiknek tudását, képességét a saját adottságaimon alattinak tartom?
Milyen tartalmak süllyedtek a tudatalattimba és mennyire irányítanak azok?
Milyen késztetéseim és milyen tudatos vágyaim, akarásaim vannak, amelyek meghatározzák az életemet?

„A te küldetésed, hogy a fénylő ösvényen haladj,
nem törődve a körülötted lévő éjszakával.”


Összességében azt lehet mondani, hogy: kitartás, mert közeleg az áttörés, melyre régóta vágyik. Emlékezzen vissza, hogy milyen szándékkal, milyen célok elérését tűzte ki, milyen folyamatokat indított el (évekkel) korábban? Hamarosan beérik munkája gyümölcse, ha az utolsó nagy megtorpanáson is túljut. Ez az év alkalmas lesz letisztázandók letisztázására, a vadhajtások lemetszésre, ''az ’építményeink’ át- és felülvizsgálatára, az állhatatosság, a belső egyensúlyteremtő képesség, a türelem gyakorlására és az érzelmi, szellemi irányultságaink tisztázásra.

Áldott új évet kívánok!

Dr. Antal Péter Miklós

Források:
  • A Tarot lapokat Kazanlár Ámin Emil festette.
  • A kártyák melletti idézetek Prof. Dr. Artúr Zsazskovtól és Jelena Rerichtől származnak.
  • Az egyes lapok leírása után olvasható idézetek Richard Bach - A Messiás kézikönyve című írásból származik.
  • Az elemzés a Mantra Alternatív Természettudományi Egyetemen 2009-ben írt diplomamunkám alapján készült



Aki személyre szabott elemzés után érdeklődne, kérem jelentkezzen a megadott elérhetőség egyikén.

Megjegyzések