Beszélgessünk!

A blognak nem csupán egyoldalú információ szolgáltatás a célja. Virtuális beszélgetést szeretnék kezdeményezni. Ha a megjelenő témákkal, írásokkal kapcsolatban felmerül Önben, Benned kérdés, vélemény, saját tapasztalat, ellenvélemény nyugodtan fűzze hozzá Ön is gondoltait. Szeretném, hogy minél színesebben, minél több emberhez eljusson az, ami jó és előrevivő.
A véleménynyilvánítás anonim, még csak regisztrálnod sem kell.

Akkor eszmecserére fel!

Dr. Antal Péter Miklós


Megjegyzések

 1. akkor még egy próbálkozás: azt szerettem volna kérdezni, hogy a Te "rendszeredben" mit jelent a körmök hosszanti barázdáltsága és mit lehet ellene tenni: Sari Ica

  VálaszTörlés
 2. Kedves Ica!

  A köröm a Kínai Medicina alapján a Fa elem, vagy a Szél Qi külső megnyilvánulása. A Yin Szél Qihez, vagyis a Májhoz tartozó funkciókban van valamilyen irányú változás. Ez nem jelent feltétlenül májbetegséget! A Kínai Medicinában a májhoz, a konkrét szerven kívül számos más funkció is tartozik.
  A Yin Szél (Máj) Qi-hez röviden a következő dolgok tartoznak:
  - a dolgok kezdete, elkezdése, de csak a kezdés
  - ciklusok - alvás-ébrenlét, járás, emésztés, szexuális aktivitás, menstruáció, és minden egyéb ciklusos tevékenysége az embernek
  - folyamatos, de nem látható aktivitás
  - agresszió jó és veszélyes formája
  - eredetiség, különcség, kreativitás.

  A köröm elváltozásai ezekben, vagy ezek valamelyikében hoznak a normálistól való eltérést.

  A barázda keményebbé vagy puhábbá teszi a körmöt?

  A köröm alapvető funkciója olyan, mint az állatoknál a karomé. Saját terület védelme, valamint a dolgok kikaparásához, a talajoz, fához, valamihez való stabil kapaszkodást szolgálja.

  Ha keményebbé teszi a körmöt, akkor a Yin Szél (Máj) Qi funkcióján belül lesz egy többlet aktivitás, nagyobb odafordulás.
  Ha puhábbá teszi a körmöt, akkor ugyanezen a területen egy elégtelen funkció jelenik meg. Töredező körmökkel nem tudjuk magunknak a gesztenyét kikaparni, vagy nem tudjuk olyan hatékonyan a területünket (akár fizikális, vagy lelki értelemben) megvédeni.

  Remélem sikerült választ adom a kérdésedre!

  Üdvözlettel:
  Péter

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Mindent megértettem. A tanulság amit tennem kell: egyensúlyba kell hoznom egy ciklikus tevékenységemet és a mostanában felszínre törő túlzott kreativitásomat. Ezáltal megteremtem a stabilitást és eltűnnek a barázdák.
   Köszönöm Peti!

   Törlés
  2. Örülök, ha voltak hasznos információk a válaszban. Szólj majd, hogyan változott a körmöd állapota.
   Köszönettel:
   Péter

   Törlés
 3. Szia Peti,

  Felkukkantottam ide, és ha már köröm, na azzal nekem is van gondom. Fôleg a mutató újjamon, mindkét kezemen, folyamatosan leválik a felsô réteg és nagyon elvékonyodik, kis mértékben még a középsô újjamon is, a többin nem. Szedtem mindenféle vitamint egy raklappal, volt, hogy javult, de visszaesett. Ez legalább 2 éve tart, rengeteget gondolkodtam, hogy mi lehet, de nem jutottam semmire. Most márciusban elmentem 3 hétre nyaralni a távolkeletre, semmilyen vitamint nem szedtem, viszont egyelôre semmi jele a leválásnak. Ha már 2 mm-re megnô a körmöm, az hatalmas szó, pedig fiatalabb koromban mindig nagy körmeim voltak. Na erre van ötleted. Elég gyanús, hogy nem a vitaminokon múlt a dolog...

  köszi!

  üdv
  Judit

  VálaszTörlés
 4. Szia Judit!

  Valóban nem vitamin hiánynak néz ki. :) Jót tett a 'levegőváltozás'.
  A köröm rendelkezik bizonyos fokú agresszív tartalommal. 'Kikakaprom a gesztenyét magamnak.' 'Körbehatárolom és megvédem a saját területemet.' Vagy, ha mamár tettekig nem is megy el az ember, de 'kikaparom a másik szemét' ez is a körmökkel történik.
  Amikor gyenge, törékeny a köröm, akkor ezeket nem lehet, vagy csak sokkal nehezebben megtenni. Az hogy 'nem tudod', 'nem akarod', vagy 'nincs lehetőséged', vagy azt gondolod, hogy 'nincs lehetőgséged', vagy 'én ugyan be nem állok a gesztenye-kikaparós sorba', vagy 'nekem túl agressziv ez a világ, nem tudom magam megvédeni' ezek benne lehetnek. Kicsit több mint két évvel ezelőtt lehetett valami, ami ezen a területen változást hozott Benned és most szépen lettek testi tünetek.
  Amíg külföldön voltál ez a dolog nem volt ott az életedben.

  Ha gondolod beszéljünk még.

  Köszönöm a kérdésedet!

  Szép napot kívánok:
  Peti

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Dr. Úr!
   Most tévedtem ide,s rendkívül örülök,hogy van ez az egészségügyi beszélgetés lehetősége,KÖSZÖNÖM!
   A körömről nekem is lenne kérdésem;a kis-és gyűrűsujjamon nem volt félhold tán soha,a többin meg csak vékonyka volt a félhold.Azért írom hogy volt,mert ebben a pillanatban,hogy olvasok itt,vettem észre,hogy nincs egyáltalán. A körmöm színe rózsaszín,tehát egészséges színű. Dr Kosutány István orvos KÉZVONALAK-EMBERSORSOK Tudományos gyakorlati kéz-tan orvosok, tanítók, szülők,ábrázoló művészek és művelt laikusok számára c. könyvében olvastam,hogy gyenge,vagy nem lévő félhold,alacsony vérnyomást,gyenge,lassú szívműködést jelent.Nekem eddig még ilyen panaszaim nem voltak,a vérnyomásom is mindig rendben szokott lenni (59 vagyok). Azonban néhány hónapja időnként szívritmuszavarom van,heves dobogás,látás elsötétedéssel,koponyaűri nyomásféleséggel,ezek a tünetek 3-5 pillanatig tartanak.Ebben kérném a véleményedet. (Gondolom, menjek kivizsgáltatni)
   Visszatérve a Kosutány könyvre,ez a könyv briliáns!!!!! Bátorkodom nagy tisztelettel ajánlani! Az internetes antikváriumban szokott lenni példány,vagy régi könyvek webáruházában.Nem csupán rajzon,de valódi hús-vér tenyérlenyomatok fényképein számozott irányítással,pontról-pontra mutatja be a betegségek helyeit és jeleit a kézben. A halál időpontját-és okát is bemutatja a tenyérben. Én laikusként ezt a könyvet tanulmányozva,11 évvel ezelőtt ,,valami" szájüregi betegséget állapítottam meg magamnak,ezzel mentem el a háziorvoshoz.Nem nevetett ki,megnézte a szájüregemet,lobosodás volt,beutalt szájsebészetre.(Nem éreztem semmit,a lobosodást nem láttam,mert olyan helyen volt.Tehát csak a tenyeremben felfedezett vonalalakzat miatt kerestem fel az orvost szájüregi betegséggel.Persze volt még hozzákapcsolódó riasztó jel a tenyeremben,amiért indokoltnak láttam a kivizsgálást,de összetettsége és terjedelme miatt itt nemigen tudom leírni.Tehát amikor megkaptam a szájsebészeti beutalót,nagyon megijedtem,mert láncdohányos voltam - 16 éve leszoktam - és családunkban pusztít a rák apai ágon,6 családtagom lett rákos,2 maradt életben,szóval egyből a legrosszabbra gondoltam és azt hittem én is rákos vagyok.Egy kicsivel jobb lett a diagnózis;Bullosus pemphigoid. És ahogyan kézhez kaptam ezt a leletet! Hát ez valami szenzációs volt! Ugyanis amikor a kezembe adták,azt a szóbeli tájékoztatást kaptam,hogy valami ételallergia,még azt is mondta,hogy ha savanyút eszek,elmúlik.Soha nem múlt el csak kis időre,de mindig kiújul.Én akkor nagyon örültem ennek a leletnek,nem is foglalkoztam vele,majd mostanában történt,hogy készültem a szájsebészetre ismét,mert egy göb keletkezett a nyálkahártyámon,de kiderült,ez érdaganat,azért keletkezett,mert megharaptam.Szóval,gondoltam,hogy elviszem a 11 évvel ezelőtti leletemet is,és mikor előkerestem,gondoltam,beírom a gépbe,mi is pontosabban ez az allergia.(11 évvel ezelőtt még nem volt számítógépem.)Hát nem allergiát írt,hanem autoimmun betegséget! Az a mondás most pont ide illik,hogy ; ezt dobta a gép! Úgy hogy én ezzel az immunbetegséggel elvagyok úgy,hogy nem is tudtam róla,a mai napig sem kezelik,nem fáj,csak annyi,hogy különböző kis elváltozások vannak a nyálkahártyán,mint pl.kis hólyag,parányi lyuk,parányi vörös folt,aztán másnapra elmúlik,hogy aztán pár nap múlva ismét előjöjjön.De hogy már tudom mi ez,nem vagyok olyan vidám.De azért több mint érdekes,hogy ilyen is van,hogy egyik este csak úgy értesülünk az éteren át,hogy autoimmun betegek vagyunk!
   Visszatérve az orvosi irodalomra,most van 3,a Dr Kosutányhoz hasonló könyv ami rendelés alatt áll,izgatottan várom,hogy megérkezzen.
   Minden jót mindenkinek! Rati

   Törlés
  2. U.i.
   Dr.Úr! Nagyon tetszik a tojáshéjról írt ajánlásod is,írt ilyet ugyan már más is,de azt senki nem írta,hogy csak a csontritkulásban szenvedők szedjék.
   Bár nekem nincs csontritkulásom, megőröltem a tojáshéjat,--de ezek szerint --szerencsére jó,hogy nem ettem.
   Minden jót,mindenkinek.

   Törlés
  3. Gondolatok a körömhöz még;írtam,hogy volt félholdom még ha keskeny is,s eddig volt jól működő szívverésem, jó vérnyomásom,de ez nem azt jelenti,hogy ez egész életemben így lesz,s ezt előrevetítette a körömjel; eltűnt a félhold,elkezdődött a szívzavar.

   Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  5. Tisztelt Rati Jaraty!

   Köszönöm elismerő szavait, remélem rászolgáltam.

   Sajnos a körmök félholdját illetően nem vagyok járatos. Sajnos azt sem tudom, hogy milyen egészségügyi problémát jelezhet.
   Ha vannak szívpanaszai, akkor azt előbb mindenképpen ki kellene vizsgáltatni!

   Ha nem találnak semmit a kivizsgálás során, de a panasz továbbra is fennáll, akkor jönnénk 'Mi'.

   Köszönöm leveleit.

   Ha bármi más kérdése lenne, írjon bátran.

   Köszönettel:
   Dr. Antal Péter Miklós

   Törlés
  6. Érdekelne,hogy milyen kezelést kapnék,a szívritmuszavarra,ha nem találnak semmit.
   Minden jót mindenkinek!
   Rati

   Törlés
  7. Különben elnézést a tegezésért,a blog bevezető sorai mintha azt sugallná,hogy tegeződni lehet.De hogy Dr Úr nem tegezett vissza, átváltok magázódásra,hogy tiszteletlen ne legyek.
   Köszönöm válaszát.
   Minden jót mindenkinek! Rati

   Törlés
  8. Kedves Rati!

   Köszönöm a tegezés felajánlását. Reflexből senkit nem szoktam letegezni. A 'Beszélgessünk' bevezetője is magázódó. A kérdezők egy jelentős része régi, személyes ismerős, velük ezért tegeződöm.

   Hogy milyen kezelést kapnál a ritmuszavarra. Röviden: nem tudom. Távban - anélkül, hogy ne találkoznék az illetővel, ne kérdezzem ki alaposan - nem szoktam és nem is szabad terápiát ajánlani. Másrészről nem a betegség, hanem az vele küzdő ember kap nálam ajánlást a terápiára, lehetőségekre.

   De a ritmuszavar nem játék! Pláne, ha hosszabb ideig fenn szokott állni. Amíg nem lépsz hathatósan valami terápia felé, addig is mindenképpen minimum vérhígítót kellene szedni, de nem kútfejből valamit! Ebben a háziorvosod és/vagy a kardiológus kollégák tudnak segíteni. Komolyan kérlek, hogy ezt a lehetőséget is vedd figyelembe!!! Megijeszteni csak annyira szeretnélek, hogy lépj és ne várd a jószerencsét.

   Köszönöm,
   Dr. Antal Péter Miklós

   Törlés
  9. Nagyon köszönöm a gyors választ,így fogok tenni!
   Minden jót mindenkinek! Rati

   Törlés
 5. Szia Peti,

  Na ezeken gondolkodtam én is, egy dologra jutottam, és ennek még az idôpontja is stimmel. Én ebbe a "gesztenye kapargálásba" már igencsak belefáradtam. Úgy is érzem, hogy nem is kell már, maximum ápolgatni, de én már amit nagyon ki kellett kikapartam. Namost ha ez az ok, mi a teendô? Szép, egészséges körmöket azért még szeretnék :)

  köszönöm a válaszodat!

  üdv
  Judit

  VálaszTörlés
 6. Szia Judit!

  Fogj bele valami újba, ahol kell még kaparni. Vannak még ott gesztenyék, biztos vagyok benne. Fogj bele valamibe, amire eddig a többi, fontosabb elfoglaltságok miatt nem volt időd, de nagyon vágynál rá. Vagy egy olyan dologba, amire vágytál gyerekként. 'Ha majd felnőtt leszek, akkor...' Vagy egy olyanba, amire azt mondtad, hogy majd akkor, ha lesz... időm, pénzem, stb.

  Hmm?

  Hajrá!

  Szép napokat kívánok:
  Peti

  VálaszTörlés
 7. Szervusz Peti, szép napot!
  A székesfehérvári május 3-4-i csoport egyik tagja vagyok. Segítségedet kérem egy nagyon egyszerű kérdésben. Sajnálatos módon a csuklón lévő spirituális pont helyét nem írtam fel (nem jegyeztem meg) pontosan. Az áramlásterápiában a jobb kis ujj jött ki legfájdalmasabb ujjnak. Azonban, ahogy néztem a jegyzeteimet, ehhez a szív (Yin meleg) és a vékonybél (Yang meleg)csatorna is hozzátartozik. Most kellene - ha jól emlékszem - a csuklónál lévő spirituális pont segítségével megválasztanom, hogy melyik csatornát kezeljem. Kérlek segíts, és írd meg nekem, hogy hol található ez a kettő pont. Jobb híján mindkettő ujjpercre (szív és vékonybél) felhelyeztem a rúd mágnest és figyeltem a hatást. Egyértelmű (?) volt számomra, hogy a vékonybélnél volt jobb, könnyebb az állapot. Ettől függetlenül nagyon érdekel, hogy melyik az a kettő pont. S ha már itt tartunk, a bokánál lévő kettő pont közül melyek a vese és melyik a húgyhólyag spirituális pontja? Elnézésedet kérem, hogy ilyen banális kérdéssel zavarlak, azonban a legautentikusabb forrást igyekeztem választani:) Segítségedet előre is köszönöm és további sikeres, mosolygós napot kívánok szeretettel a Székesfehérvárról: Ancsa:)

  VálaszTörlés
 8. Kedves Ancsa!

  Jól írtad, a csukló, illetve a bokavonalban lévő Spirituális pontokat kell felhasználni, annak érdekében, hogy a Szív-Vékonybél, és a Vese-Húgyhólyag közül tudj választani. A csukló vonalában ott ahol ráncolódik a bőr, amikor jobbra-balra hajtod a csuklódat, ott vannak a pontok. A csukló Yin felszínén a Szívé, a Yang felszínen pedig a Vékonybélé. Megnyomod őket egymás után, majd a fájdalom mértéke alapján döntötök. Ha nem sikerül eldönteni, hogy melyik fáj jobban, akkor a könyök vonaláig végignyomkodod a Szív, majd a Vékonybél csatornát, annak lefutása mentén, és amelyik jobban fáj, az lesz a 'ludas'. A lábon hasonlóan. A bel-boka és az Achilles-ín között lesz a Vese Spirituális pontja a sarokcsont csúcsán, a kül-boka és az Achilles-ín között lesz a Húgyhólyagé, szintén a sarokcsont csúcsán. Ha itt sem tudtok dönteni, akkor először az egyik, majd a másik csatorna mentén végig nyomkodod a vádlit a térdig. Itt is, amelyik jobban fáj, azt kell kezelni.
  Ha esetleg nem boldogulnál, akkor szólj és este küldök 4 képet, hogy hol vannak ezek a pontok. Ehhez majd kellene nekem egy e-mail cím.
  Nagyon örülök, hogy foglalkoztok vele. Köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Peti

  VálaszTörlés
 9. Szervusz Peti, derűs napot!

  Köszönöm szépen a gyors választ, s most, hogy ilyen érzékletesen leírtad, minden rendben lesz, "visszajött" az előadásodból ez a téma is.
  Amit kérdeztem Tőled, hogy lehet-e "csak" a tudattal végezni a pontok stimulálását pl. búzamag helyett, kipróbáltam. Igaz, nem búzamag felhelyezése helyett, hanem a pici rúd mágnes helyett voltam kénytelen elvégezni ezt a kísérletet, mert nem találtam a mágnest, amit - talán illetlenül - elkértem Tőled még a tanfolyamon, hogy amíg megjön a megrendelt csomag, addig is gyógyíthassam magam. Nos, talán nem véletlen, hogy nem találtam meg, mert így egy ötlettől vezérelve tudatilag "odahelyeztem" az éppen megfelelő mágnes úgy, hogy a meghatározott ideig fejtse ki a hatását. Nagy örömömre működött a dolog! S milyen érdekes (vagy nem is annyira?) hamarosan előkerült a mágnes és természetesen most már ismét azzal végzem a terápiát. Izgalmas kísérlet volt:) Még egyszer köszönöm a segítségedet és további sikeres napokat kívánok szeretettel a királyi városból: Ancsa:)

  VálaszTörlés
 10. Kedves Péter!
  Nagyon hasznosnak tartom a gyógyszerek és vitaminok kölcsönhatásáról szóló sorozatot. Én hetente 1 alkalommal 10 mg Trexant szedek RA-ra, Nolpasa gyomorvédelemmel és Humafolaciddal kiegészítve. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de erre vonatkozóan nem találtam egyik részben sem információt. Mire kell figyelnem?
  A gyógyszerek szedése mellett folyamatosan próbálkozom alternatív módszerekkel is, (akupunktúra, méhpempő szedése, cranio szakrális terápia, mágnesterápia, spirulina, kurkuma, Moksha cseppek stb.) amelyek eddig "csupán" annyi eredményt hoztak, hogy az eltelt 5 év alatt nem romlott az állapotom, aminek persze örülök. Jó lenne kiváltani valami szelídebb dologgal a gyógyszereket. Tudsz nekem segíteni ebben?
  Üdvözlettel: Bibemama

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Bibemama!

   Köszönöm kedves és biztató szavait. Az Ön által szedett és kérdezett gyógyszerek a következőek:
   Trexan - methotrexat. Ebben az esetben a folsav szintre és pótlásra lehet érdemes odafigyelni. Erre szedi a Huma folacid nevű folsav készítményt. A rhemuás, ízületi panaszokkal kapcsolatban az Ómega 3 zsírsav jótékony hatású. Ezt EPA formájában 35-45 mg/testtömegkilógram/nap adagban javasolják.
   Nolpaza - pantoprasol nevű gyomorsav csökkentő gyógyszer. Ezt az első részben találja meg részletesen. De összességében a D-vitamin, a cink, a vas, a magnézium, a B1-, B6-, B12-vitaminra és ezek szintjeire érdemes figyelni.

   Az már egy nagy eredmény, hogy nem lett rosszabb. Csak így tovább!

   Számos terápia szóba jöhetne. A teljesség igénye nélkül, kérem engedje meg, hogy egy párat megemlítsek: homeopátia; étrendi változtatás (ahol azt az élelmiszert kellene kihagyni, ami ízületi gyulladást provokálhat); Simonton-féle gyógyító képzelet (vizualizációs, személyiség fejlesztő gyakorlatok).
   Ezek egy részéről (diéta, gyógyító képzelet) itt a blogon is talál számos bejegyzést. Illetve a weboldal (www.szentlukacsrendelo.hu) tartalmaz még fontos információkat, lehetőségeket.

   Ahhoz, hogy pontosabban tudjak lehetőségeket javasolni, jó lenne átbeszélni a panaszait, látnom kellene a leleteit. A személyes konzultáció nem jelent kötelezettség vállalást; abban az irányban mennénk tovább, ami Önnek is szimpatikus.

   További kérdés esetén kérem, írjon bizalommal.

   Köszönettel:
   Dr. Antal Péter Miklós

   Törlés
  2. Kedves Péter!
   Nagyon köszönöm a részletes, mindenre kiterjedő választ, a hasznos tanácsokat. Még sok mindent át fogok gondolni, de amit először is szeretnék megtenni, az a D-vitamin pótlás. Ebben is kérek segítséget: a gyógyszereim mellett mi az a mennyiség, (és milyen formában) amit biztonsággal szedhetnék?
   Üdvözlettel: Bibemama

   Törlés
  3. Kedves Bibemama!

   Örülök, hogy tudtam segíteni. Elnézést kérek a megkésett válaszért, de szabadságon voltam.
   Fontos lenne vérlabor segítségével ellenőrizni a D3 vérszintjét, ugyanis ez meghatározza a szükséges dózist. Más adagban kell szedni, ha normál tartományon belül ill. ha azon kívül található. Emiatt a D3 patikából történő kiváltása is más lesz a dózis függvényében. Rheumatológián, endokrinológián, néhol háziorvosi rendelésen is ki tudják ezt a vizsgálatot írni, de talán a legegyszerűbb egy magánlaboratóriumnál megcsináltatni.

   Szívesen várom további kérdéseit.

   Köszönettel:
   Dr. Antal Péter Miklós

   Törlés
 11. Kedves Dr.!
  Szeretnék érdeklődni, hogy 2016-ban várhatóan tartanak-e Alt. Kínai Akupresszúrás tanfolyamot?
  Köszönöm: Betti

  VálaszTörlés
 12. Kedves Betti!

  Köszönöm az érdekélődést.
  Igen várható tanfolyam. Időpontja sajnos még nincs meg. Eddigi években évi 3-4x volt tanfolyam. Remélem az idén sem lesz ez másként.

  Amint eldőlt a helyszín és az időpont, felkerülnek a blogra is és weboldalra is.

  Köszönettel:
  Péter

  Dr. Antal Péter Miklós

  VálaszTörlés
 13. Kedves Dr Úr!
  A Mantrán Az áramlásokról tartott ea.-t meghallgattam. Mint laikus, igencsak izgalmasnak találtam.A mágneses kezelésre igencsak szükségem lenne, mivel fülzúgásom és más panaszom is van.Hogyan tudnám elérni?
  Tisztelettel Irén.  VálaszTörlés
 14. Tisztelt Kovácsné Irén!

  Tisztelettel köszönöm megkeresését. Elnézést kérek, hogy csak most válaszolok, de szabadságon voltam. A telefonszámom +36 30 49 43 43 1. A rendelő weboldala: www.szentlukacsrendelo.hu
  Konzultációhoz előzetes bejelentkezés szükséges. Szegeden és Budapesten fog tudni a rendelésre eljönni. Kérem, egyeztessünk egy időpontot. A személyes találkozóra legyen szíves a rendelkezésre álló orvosi leleteket elhozni. Köszönettel: Dr. Antal Péter Miklós

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tisztel Dr Úr!

   Köszönöm válaszát. Előreláthatóan szeptember elején felhívom.
   Jó nyaralást, pihenést kívánok.
   Üdvözlettel Irén

   Törlés
 15. Kedves Doktor Úr
  Emese vagyok Gyuláról,Dr.Úr súly problémáim vannak ,azt hittem le tudom küzdeni de valahogy nem megy ,Néha úgy érzem ,hogy ez a folyamatos munka a boltba már lassan teher lesz és néha nem látom a kiutat ,vagy nem merem látni ezt még nem tudom .Kérem ez ügyben a tanácsát .
  Üdvözlettel Karsai Emese
  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Emese! Köszönöm a megkeresést. Jó lenne valamikor személyesen beszéljünk, hogy pontosan mi a gond és hogy arra milyen megoldások lehetnek. Bízom benne, hogy fogok tudni segíteni. Üdvözlöm az egész családot szeretettel: Péter

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ezüst-kolloid 3. rész

Ezüst-kolloid 1. rész

Gyógyszer és vitamin kölcsönhatások 2. rész